среда, 18 апреля 2018 г.

                                             

            15  фактів про Марс

1. Гори на Марсі

Найвища гора в Сонячній системі, Олімп знаходиться на Марсі. Вона в три рази вища за Еверест (висота Олімпу 27 км), а її основа зайняла б велику частину Франції (діаметр 540 км).

2. Марс на небосхилі

Марс є однією з п'яти планет, які можна побачити неозброєним оком. До таких планет також відносяться Венера, Меркурій, Сатурн і Юпітер.

3. -63 градуса за Цельсієм

Середня температура на поверхні Марса -63 градуса за Цельсієм. Один рік на Марсі триває 687 земних днів.

4. Планета у спадок

У 1997 році троє жителів Ємену подали позов до суду за вторгнення NASA на Марс. Вони стверджували, що вони успадкували цю планету від своїх предків тисячі років тому.

5. Глобальне потепління на Марсі

Вчені хочуть викликати глобальне потепління на Марсі, щоб зробити його придатним для життя. Цей процес відомий як терраформінг.

6. Політ на Марс

Більше 100 000 чоловік подали заявку на поїздку в один кінець і хочуть стати першими колонізаторами Червоної планети в 2022 році (експедиція Mars One). В даний час населення Марса становить сім роботів.

7. Сила тяжіння

Людина важить на Марсі на 60% менше, ніж на Землі.


8. Марсіанскій грунт

Марсіанський грунт ідеально підходить для вирощування спаржі і ріпи, але полуницю на ньому виростити не вийде. Більш того, NASA вважає марсіанський ґрунт дивовижно схожим на земний. У ньому є всі поживні речовини, необхідні для підтримки життя.


9. Атмосфера Марса

Приблизно 4 мільярди років тому у Марса була атмосфера, насичена киснем. Зараз атмосферний кисень в незв’язаному вигляді був знайдений тільки на Землі.

10. Марсіанські заходи

Заходи на Марсі синього кольору. А грунт планети виглядає червониою тому, що вона покрита іржею (окисом заліза).


11. Розміри Марса

Марс приблизно в два рази менший за Землю. Незважаючи на це, суші у цих двох планет приблизно однаково. Причиною цього є те, що поверхня Землі в основному покрита водою.


12. Польоти на Марс

Було зроблено більше 40 спроб відправити космічний апарат на Марс. Успішними стали лише 18.

13. Марсіанські пилові бурі

На Марсі найбільші пилові бурі в Сонячній системі. Вони можуть тривати протягом декількох місяців і охоплювати всю планету.


14. Метеорит з Марса

Вчені виявили частинки марсіанського грунту на Землі, які дозволили їм досліджувати Червону планету ще до початку космічних польотів. Ці частинки були в буквальному сенсі «вибиті» з Марса метеоритами, які врізалися в планету. Потім через мільйони років вони впали на Землю.


15. Полярні шапки на Марсі

Крім Землі, Марс є єдиною планетою, у якої є полярні шапки. Також це найкраща для життя планета, після Землі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Спортивні старти нашої школи.Змагання з баскетболу у НВК "Оболонь"

25.02.19 у нашій школі відбулися змагання з баскетболу між збірними 10-11-А  та збірною 9-А класу