вторник, 17 апреля 2018 г.

7 способів,якими мобільний телефон шкодить нам

7 способів, якими мобільний телефон шкодить нам







7 способів, якими мобільний телефон шкодить нам



Люди звикли користуватися молільниками і смартфонами іноді сотні разів на день, і мало хто замислюється про те, як мобільні пристрої можуть вплинути на їхнє здоров'я. Ось кілька доведених негативних наслідків від частого використання вашого улюбленого гаджета.

Похожее изображение
1. Погіршення зору

Медики стверджують, що тривала концентрація зору на невеликому об’єкті може стати причиною подразнення очей, а це, у свою чергу, загрожує запаленням або інфекцією.

Також лікарі занепокоєні впливом гаджетів на здоров’я підростаючого покоління: консультант з хірургічної офтальмології при університетській лікарні ЛЮТОН і Данстейбл Алон Барсем стверджує, що діти, які цілий день дивляться в екран, швидше за все, виростуть короткозорими.

Його дослідження доводять, що часте використання смартфонів змушує людей раніше вдягати окуляри: «Далекозорість, або нездатність зосереджуватися на близько розташованих предметах, зазвичай розвивається після 40-ка років, тому багатьом в цьому віці для читання потрібні окуляри. Але ми тримаємо телефони набагато ближче до очей, ніж, наприклад, книгу, тому проблеми із зором починаються раніше, адже таким чином збільшується навантаження на очі — до двох основних дистанцій зору, коли ми дивимося вдалину і читаємо, додається третя — погляд на екран » .

Якщо хочете зберегти хороший зір, намагайтеся не використовувати пристрої в погано освітлених приміщеннях, обмежте сеанси користування до 15-ти хв і збільшіть розмір шрифту на екрані, якщо хочете що-небудь прочитати.
До речі, недавні дослідження показали, що у дітей, які часто використовують гаджети, спостерігаються проблеми із зайвою вагою і відхилення в роботі серця, тому психолог Арік Сігман (Arik Sigman) радить не давати дітям у віці від трьох до семи років грати більше ніж півгодини на день, а для людей старше 16-ти ця цифра зростає до двох годин на день.



2. Викривлення хребта

Смартфони погано впливають на поставу, запевняють вчені. «Наші тіла формуються нами же кожен день», — каже фізіотерапевт Кірстен Лорд.
«Останнім часом у людей почастішали проблеми з шиєю і плечима. Це відбувається тому, що ми зазвичай схиляємо голову вперед, коли розглядаємо щось на екрані смартфона або планшета, а це створює додаткове навантаження на хребет і защемляє нервові шляхи, що йдуть до голови. У результаті людина швидко втомлюється і може відчувати головний біль », — пояснює вона.
Щоб знизити ризик викривлення хребта, варто використовувати в спілкуванні гарнітуру і регулярно виконувати кілька простих вправ для поліпшення постави: випрямтеся і спробуйте уявити, що хтось тягне вашу голову прямо вгору.

3. «Втома» шкіри

Як стверджує дерматолог Сем Бантінг, до нього все частіше і частіше звертаються 30-річні жінки, стурбовані зниженням тонусу шкіри обличчя.
Бантінг пояснює це постійним нахилом голови під час використання телефонів і планшетних комп’ютерів. «Наша шкіра з часом втрачає свою еластичність, в тому числі — через постійні вигини шиї, якщо ви годинами дивитися у гаджети. Тримайте екран прямо перед собою, бажано, на рівні очей, а не десь внизу, біля грудей », — радить лікар.

4. Поява прищів

Вчені провели цікавий досвід: взявши у 30-ти випадкових добровольців мобільні телефони, їх перевірили на наявність хвороботворних бактерій. Виявилося, що в середньому телефони в 18 разів брудніше, ніж кнопка зливу в туалеті.
Не дивно, що часті контакти екранів гаджетів з шкірою обличчя можуть викликати появу прищів або висипки.
Якщо ви дбаєте про здоров’я шкіри обличчя, користуйтеся телефонною гарнітурою і частіше протирайте корпус гаджета дезинфікуючим засобом.

5. Погіршення слуху

«Гучна музика в навушниках може спровокувати так звану індуковану втрату слуху, коли людині буває складно розібрати мову, особливо за наявності фонового шуму», — стверджує Карен Фінч, експерт Центру по збереженню слуху, що знаходиться в Іпсвічі, Великобританія.
«Багато навушників, що йдуть в комплекті з пристроєм, не забезпечують щільного контакту з вухами, тому люди змушені збільшувати гучність, щоб сторонні шуми не заважали прослуховуванню улюбленої музики», — додає Карен.+
Щоб знизити навантаження на вуха, необхідно ретельно підібрати навушники, але навіть після цього не варто надмірно збільшувати гучність музики і довго користуватися ними.

Похожее изображение

7. Телефони руйнують стосунки

Здавалося б, розвиток технологій полегшує життя і сприяє спілкуванню, однак психологи з університету Бедфордширу стверджують зворотнє.
«Коли ми дивимося в телефон, то не можемо приділяти належної уваги тому, хто з нами поруч. Крім того, як показують результати наших досліджень, якщо проводити багато часу, наприклад, у соціальних мережах, можна залишитися самотнім, втративши друзів, сім’ю і навіть роботу », — говорить психолог Емма Шорт.
Щоб не ображати людей постійним «копирсанням» у телефоні, намагайтеся прибирати його подалі, наприклад, коли разом обідаєте або відпочиваєте.

Перегляньте відео - дослідження про шкоду телефонів:
https://www.youtube.com/watch?v=NXt39T0RVQg

Як уберегтися від шкоди мобільних телефонів:
Як зменшити шкоду стільникових телефонів
1. Мобільний телефон створені виключно для термінових коротких дзвінків. Це особливо актуально щодо дітей та вагітних жінок.
2. Коли ви не розмовляєте, тримайте апарат подалі від себе, наприклад, в сумці.
3. Можна трохи зменшити випромінювання від магнітного телефону, використовуючи гарнітури hands-free з надітим на дріт гарнітури звичайним феритовим кільцем, яке перешкоджає проникненню випромінювання до голови людини. Коштує таке кільце буквально нічого, копійки. Використовуються ферритові кільця й шайби в комп'ютерах при з'єднанні з якимось периферичним пристроєм, для запобігання виникнення перешкод від електричного струму, що проходить по дротах.
4. Приймайте продукти, що нейтралізують дію шкідливих випромінювань. 
Картинки по запросу шкода мобільних телефонів

Особисто я вважаю що телефон шкодить нам , але якщо дотримуватися деяких правил ,то можна зберегти своє здоров'я.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Спортивні старти нашої школи.Змагання з баскетболу у НВК "Оболонь"

25.02.19 у нашій школі відбулися змагання з баскетболу між збірними 10-11-А  та збірною 9-А класу